LEIA - første steg mot eSport fra Norsk Tipping?
eSport nyheter,  Norsk Tipping

LEIA – første steg mot eSport fra Norsk Tipping?

I uken som gikk ble vi kjent med Lotteries Entertainment Innovation Alliance, eller LEIA. Dette er et nytt samarbeid mellom flere statlige spillselskaper.

Norsk Tipping

Det er ingen hemmelighet at Norsk Tipping, og flere andre statlige lotteriselskaper sliter med rekruttering av nye og yngre spillere. Det er veldig tøff konkurranse fra utenlandske spillselskaper som har stort utvalg av spill, langt større gevinster og bonuser. Vi kjenner til at Norsk Tipping har fått grønt lys for å tilby odds på eSport, det gjør det ekstra spennende å se at Norsk Tipping nå innleder samarbeid med flere andre statlige spillselskaper. 

LEIA – Lotteries Entertainment Innovation Alliance

Navnet på det nye selskapet er LEIA og er en forkortelse for Lotteries Entertainment Innovation Alliance. Selskapet er et samarbeid mellom Norsk Tipping, Danske Lotteri Spil, Française des Jeux og finske Veikkaus. Vi har tidligere sett samarbeid på tvers av landegrenser. Resultatet av dette ble blant annet Viking Lotto og Euro Jackpot. Hva resultatet blir denne gang er fortsatt ukjent. Fordelen med et samarbeid som dette er selvsagt at de ulike selskapene bidrar med kunnskap og dermed kan lage et nytt spill som skal klare å gjøre yngre spillere interessert. I tillegg kan det føre til at det nye selskapet klarer å drive ned kostnadene, noe som igjen kan føre til større gevinstutbetalinger til spillerne. Vi vet at mange foretrekker å spille på nett, nettopp på grunn av høyere odds.

Nye spill – raskere og større gevinster

Hva slags spill vi kan vente oss fra LEIA er som nevnt ikke kjent, men vi skal ikke se bort fra at det er her odds på eSport kan komme. Det som er sagt er at det skal være raskere resultater på spillene, samtidig som det skal være større gevinster og jackpotter. Dette er et helt nytt satsningsområde for Norsk Tipping, og det koster som kjent penger. Dermed kan etablering av dette være hovedincentivet med å starte et internasjonalt selskap.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

4 × three =